Hårborttagning

Oönskad hårväxt är något som de flesta, mer eller mindre kan känna igen. Hur mycket och hur lite hår vi har påverkas av bland annat ålder, hormoner och arvsanlag. Många rakar, plockar eller vaxar idag bort oönskat hår vilket kan leda till irritation och en upplevelse av ökad hårväxt.

Hårborttagning med laser

Vilken form av Laserutrustning och vilken utbildning utövaren har är av enormt stor betydelse för att få så bra behandlingsresultat som möjligt. På Face&Body Center är vi certifierade laserterapeuter med lång erfarenhet och kunskap inom området.

Verkningsmekanismen bakom laserbehandling av hår innebär att laserljuset absorberas av färgen i hårroten. Laserljuset omvandlas då till värme som förstör hårroten. Laserbehandling av hårväxt tar alltid lång tid och kräver många sessioner, oavsett orsaken till behåringen. Vissa områden går dock snabbare att behandla än andra. De hårstrån som ses på ytan motsvarar bara en liten del av de håranlag som finns i huden. Man får räkna med att det finns minst 10 gånger så många håranlag som synliga hårstrån, inom vissa områden ännu fler.

Image

Alla hårstrån är inte aktiva samtidigt, men kan aktiveras senare i livet, antingen som ett led i en normal utveckling eller p.g.a. hormonpåverkan. Det rör sig då om nytillväxt inte återväxt. Hårstrån växer en viss tid för att sedan vila en kortare
eller längre period. Det är bara det växande hårstråets rot som producerar det pigment (färg) som laserljuset absorberas av. Därför får inte tiden mellan behandlingarna överstiga växtfasens längd, vilken varierar beroende på var på kroppen håret finns. Vita, blonda eller mycket ljusa hårstrån går inte att behandla med laser.

Det finns inga behandlingar av oönskad hårväxt som är hundraprocentiga.
Laserbehandling av hår har visat sig ge mycket goda resultat, vilket stöds av vetenskapliga studier. Den naturliga nytillväxten är inte förutsägbar. Men ett hårstrå i växtfas som behandlats med en adekvat ljusdos dör och kan aldrig växa tillbaka.

Eftersom enbart växande hårstrån kan förstöras av laserljus bör inte tiden mellan behandlingarna överstiga rekommendationerna från din terapeut.

Permanent hårborttagning - Soprano Ice Platinum

Soprano ICE Platinum behandlar oönskad hårväxt på tre djup för att kunna ge en komplett och effektiv laserbehandling på alla hud- och hårtyper. Den kräver i genomsnitt 30% färre behandlingar jämfört med andra lasrar. Det innebär att du både spar tid och pengar när du väljer den mest effektivaste lasern på marknaden.

Image

Soprano Ice Platinum teknologin

 • Varje hårfollikel innehåller tre anatomiska strukturer och kan växa från olika djup i huden. Soprano Ice Platinum kombinerar de tre mest effektiva laservåglängderna för hårborttagning vilket gör att vi kan behandla alla strukturer och djup.
  Denna laser arbetar med YAG, Diod och Alexandrit
 • SHR teknologi värmer gradvis upp huden till en temperatur som skadar hårfollikeln och förebygger håret från att växa ut igen.
 • “Sweeping in motion” tekniken gör att lasern ständigt är i rörelse vilket säkerställer behandling av hela området.
 • Soprano Ice Platinum har inbyggt kylsystem som förebygger eventuella bränningar och möjliggör en skonsam behandling.

Vi rekommenderar alltid 3-5 behandlingar men vissa områden kan gå snabbare & vissa kan ta längre tid. Men du ska alltid kunna se & märka en skillnad efter varje behandling. Du ska vänta ca 4-8 veckor mellan behandlingarna och du kan raka dig mellan behandlingarna dock ej vaxning.

Hur går behandlingen till?

Vi inleder alltid en behandlingskur med en konsultation. Konsultationen kostar 200 kr, den summan krediteras vid första behandlingstillfället (om behandling påbörjas inom en två månaders period)

Under konsultationen går vi igenom dina förväntningar och hälsostatus samt ger dig behandlings- och prisinformation. Därefter bokar vi upp tider för kommande behandlingstillfällen. Du bör inte vara solbränd när du utför din behandling och inte heller använt Brun utan sol produkt. Det är viktigt att du är slätrakad inför din behandling.

Om problem skulle uppstå efter en behandling är det viktigt att så snart som möjligt kontakta Face&Body Center

Priser

Ansikte komplett paket 1690 kr

(överläpp+kinder+polisonger+panna+haka)

Axlar Man1190 kr
Armhålor1190 kr
Armar under ½1390 kr
Armar över ½1490 kr
Hela armar2490 kr
Bikinilinjen1290 kr
Brazilian inkl intimrumpa1990 kr
Bröst man2290 kr
Bröstvårtor595 kr
Dekolletage1190 kr
Fingrar/ Tår495 kr
Haka890 kr
Haka + Överläpp1290 kr

Boka tid för konsultation 200 kr (avdrages vid behandling)

Händer inkl fingrar990 kr
Intim rumpa1190 kr
Kinder inkl polisonger1190 kr
Lår (fram och bak)2790 kr
Baksida lår eller insida lår1600 kr
Mage2290 kr
Magsträng (maglinje)990 kr
Nacke1190 kr
Näshår795 kr
Panna890 kr
Polisonger890 kr
Rygg inkl axlar3990 kr
Underben2590 kr
Hela ben4800 kr
Skuldror och axlar Man1990 kr
Stuss1290 kr
Svank1190 kr
Svank och stuss1990 kr
Ögonbryn forma990 kr
Ögonbryn forma990 kr
Mellan Ögonbryn495 kr
Öron595 kr
Överläpp595 kr
Behandlingspaket 13890 kr

Bikini, armhålor, underben

Behandlingspaket 22190 kr

Bikini, armhålor

Behandlingspaket 34900 kr

Bikini, hela ben

Hårborttagning med vaxning

Huden håller sig mjuk och hårfri i flera veckor, du slipper stubbig utväxt. Efter upprepade behandlingar blir ofta hårväxten tunnare och glesare. Håret bör vara ca 5 millimeter långa. Undvik att smörja in huden samma dag som du bokat tid, då blir vaxningen effektivare.

 • Halva ben
  Pris: 420 kr
 • Hela ben
  Pris: 625 kr
 • Lår
  Pris: 455 kr
 • Bikinilinje i samband med benvax
  Pris: 200 kr
 • Bikinilinje
  Pris: 295 kr
 • Armhålor
  Pris: 275 kr
 • Armar från
  Pris: 425 kr
 • Bröst/mage från
  Pris: 425 kr
 • Rygg från
  Pris: 425 kr
 • Haka eller överläpp
  Pris: 190 kr
 • Haka och överläpp
  Pris: 250 kr
Image

TIDSBOKNING

Telefon 026-18 00 44 eller
Boka direkt Online

HITTA TILL OSS

Drottninggatan 31
803 31 Gävle Öppna karta

KONTAKTA OSS

Ring oss på 026-18 00 44 eller maila info@facebodycenter.se